2018-01-08

Jul i Åbo

I år firade vi julen i Åbo med nickes familj! Fyra nätter och dagar spenderade vi i Åbo, och på hotell dessutom. Lyxigare kan man nog inte ha det. Så här kommer historien (mest bilderna) från de där fyra mysiga, juliga dagarna. 

Jul Jul Jul

Dan 22:a kom vi till Åbo, vi checkade in på hotellet, blev serverade mat av nickes mamma och tog det lugnt. Dan före dopparedan sprang jag några timmar på stan för att köpa de sista julklapparna, man är väl inte en prokrastinerare för inget liksom. På kvällen åkte vi med nickes mamma och hans brorsbarn till gravgården för att tända ljus, det var fint och stämningsfullt. Tillbaka på hotellet packade jag de allra sista julklapparna, passade på att ta ett bad och sen bäddade vi ner oss och tittade på The Holiday på tv. 

Jul Jul Jul

Sen blev det julafton! Efter mysig och julig hotellfrukost gick vi till julfreden tillsammans med ungefär alla andra Åbobor. Sen var det dags för julgröt och häng hemma hos nickes föräldrar innan det bar av till hotellet igen där vi bytte till firar kläder! 
 Jul

Voilà.

Jul

Sen var det Kalle anka, julmat, julklappar och julmys för hela slanten!

Jul

Efter julen stannade vi i Åbo ännu till den 26:e. Juldagen var en sån där extremt skön dag när all julstress lagt sig. Vi hann njuta av julmaten ordentligt, gå en liten promenad och på kvällen gick vi och tittade på Star Wars på bio. På julannandagen steg vi upp tidigt för att äta sista hotellfrukosten, som vi njutit av hotellfrukost i fyra dagar! Sedan satt vi oss på ett tåg tillbaka till Vasa där vi genast fortsatte firandet med min familj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar