2018-04-10

Påskens traditionsenliga grillfest

mar001

På påsken hör det till att grilla! Eller ja, kanske inte för alla men i alla fall för mig och mina vänner. I många år har vi grillar på påsk oberoende väder, så många gånger att det nu nog får lov att kallas för en tradition. Så trots minusgrader åkte grillen fram även denna påsk.

mar002 mar003

I år körde vi två nya grejer dock, den första var att vi satsade på knytkalas istället för att alla tog med sin egna mat och den andra var att kvinnorna höll sig ute och männen inne. På nåt vänster hamnar alltid männen vid grillen och kvinnorna med stöket där inne så vi kvinnor tog beslutet att vi kan minsann också stå och vakta en grill. Och visst kunde vi det (även om jag själv mest vaktade och fotade, medan de andra svängde grillspett)! 

mar005

Som ni ser blev ju resultatet himla maffigt och smarrigt och ännu godare blev det med alla mumsiga tillbehör. Så härligt att kunna göra mat tillsammans och sen njuta av all mat tillsammans på ett helt annat sätt än om alla skulle stått för sitt egna. 

mar007

Och njöt gjorde vi vågar jag nog lova. Vi var dessutom rekordmånga runt bordet (som  i år blev två) hemma hos Marinas föräldrar, så ovanligt med så många på plats på en och samma gång! Vi sjöng, åt och åt, njöt och sjöng lite mer i många timmar. 

mar008

Jag fick också leka mamma åt Sandra och gömma ett ägg åt henne eftersom att hon inte träffade sin mamma under påsken. Förstår hennes önskan om att få leta ägg på påsken eftersom att det också i hela mitt liv varit en viktig tradition i min familj och jag kan inte tänka mig att det blir påsk alls i fall jag inte får leta efter åtminstone ett ägg.

mar010

Sen skulle vi ta en gruppbild. Vet inte om det var klockan som var mycket eller sällskapet som hade för roligt för att pausa, men vi var bara en tredjedel som helst vågade försöka oss på en bild och resultatet visar väl kanske på att det var sent och stämningen på topp. 

Snabbt var det dags för de andra att packa in sig i en taxi och åkte iväg in till stan för att fortsätta natten, jag och nicke skulle upp och hänga med nästan hela min familj följande dag så vi tog det vettiga (om än tråkiga) beslutet att åka hem och sova istället. Och det var den lyckade grillfesten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar